CHP'nin 183 milletvekili olsaydı!?

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 24 Ağustos 2007 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mahkeme 367 kararında çuvalladı mı? CHP, Meclis'e girmemek konusunda direniyor, üstelik Meclis'e giren MHP'yi de suçluyor. Peki Baykal'ın 183 vekili olsa neler olurdu?

Sabah gazetesi yazarı Emre Aköz'ün yazısındaki dikkat çektiği önemli noktalar...

Aylar önce 367 tartışmaları yapılırken demiştik ki: Eğer böyle bir karar çıkarsa... Sadece 183 milletvekiline sahip bir parti Meclis'e şantaj yapabilir. " Benim istediğim kişiyi aday göstermezseniz salona girmiyoruz " diyebilir. Dolayısıyla böyle bir dayatmayı mümkün kılan " 367 gereklidir " tezi saçmadır.

O sırada 367 tavşanını şapkasından çıkaran " büyük hukukçu " Sabih Kanadoğlu ne diyordu: " Seçimlerin yenilenmesi korkusuyla partiler uzlaşma arayacaktır. "

22 Temmuz seçimleri ve şu andaki parti tavırları, Kanadoğlu'nun tezini tarumar etmiş durumda:

1) CHP, " Meclis'e girmem de girmem " inadını devam ettiriyor. (Eğer 183 milletvekili olsaydı, görürdünüz Baykal'ın yapacaklarını!)

2) Pes etmeyen CHP, şimdilerde MHP'yi suçluyor. " Meclis'e girmeyin " diyor. Burada tuzu kuru olan parti AKP; güçlü ve moralli parti teşkilatı şu dönemdeki her sınava hazır. MHP ise CHP'nin kuyruğuna takılarak Meclis'e girmeyen DP'nin başına gelenleri gördü; haklı olarak tuzaktan kaçıyor.

3) Seçim sonuçları, Kanadoğlu ve şürekasının hayalini kurduğu tipten bir " yapay uzlaşmayı " da boşa çıkardı. İşte partiler arası zorlama bir uzlaşma olmadan da Cumhurbaşkanı seçilebilecek.

Özetlersek... Hukukun önemli bir boyutu " öngörüdür. " Yani " böyle yaparsak, şöyle sonuç alırız " şeklinde mantık yürütmektir. Olaylar Kanadoğlu'nu sınıfta bıraktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber